Frank

Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu tyylikäs kangaskassi on kestävä vaihtoehto ostoskassiksi tai jokapäiväiseen käyttöön. Yhden kassin valmistukseen on käytetty noin viisi kierrätettyä muovipulloa.

Frank

20,00 

Frank-mopsi scoottailee Helsingin maisemissa ja morottaa kavereitaan.

Tukeva Frank-kangaskassi on valmistettu täysin kierrätysmateriaaleista ja on siten ympäristöystävällisimpiä kasseja, joita voit itsellesi tai kaverillesi ostaa.

Kassin materiaali on 60 % teollisuuden ylijäämäluomupuuvillaa ja 40 % kierrätettyä polyesteriä. Eli toisin sanoen kassi on kokonaan teollisuuden leikkuujätettä ja kierrätettyjä muovipulloja. Yhden kassin valmistukseen on käytetty noin viisi muovipulloa.

Saatavilla verkkokaupasta ja valituilta jälleenmyyjiltä.

Miksi kierrätys on cool?

Kaikki kangaskassimme on tehty Intiassa, jossa muoviroska on todellinen ympäristöongelma. Kassit valmistetaan keräämällä käytettyjä muovipulloja ja luomupuuvillateollisuuden leikkuujätettä. Tämän jälkeen raaka-aineet silputaan ja niistä tehdään uutta puuvillapolyesterilankaa, josta taas tehdään uusia tuotteita – kuten meidän kangaskassimme. Aika coolia.

Kassin printti on suunniteltu ja painettu Suomessa.

Kassit valmistaa brittiläinen Continental Clothing Co. ja ne kuuluvat yrityksen Salvage-brändin alle. Salvage-merkinnällä varustetut tuotteet ovat nimensä mukaisesti 100 % kierrätysmateriaalista valmistettuja.

Alla olevalta videolta näet millaisen reitin kangaskassiemme materiaali on kulkenut ennen painatusta. Lisäksi valmistajan omilla sivuilla on myös kuvattu kangaskassien valmistusprosessi.

Myymämme kangaskassit ovat
myös ansainneet aika päteviä

sertifikaatteja:

FAIR WEAR FOUNDATION

FWF-järjestö pyrkii parantamaan tekstiiliteollisuuden työntekijöiden työskentelyoloja. Yritykset, jotka ovat ansainneet Fair Wear -sertifikaatin, ovat sitoutuneet järjestön asettamiin ehtoihin käyttämillään tehtailla, joita ovat mm. kohtuullinen palkka ja lailliset työsopimukset, kohtuulliset työajat ja turvalliset työskentelyolosuhteet sekä lapsityövoimasta kieltäytyminen.

Lue lisää

ORGANIC CONTENT STANDARD – OCS

OCS-standardi varmistaa, että tuotteissa käytetyt luomumateriaalit ovat juuri niitä, joita valmistaja lupaa. Standardin tarkoitus on valvoa koko tuotantoketjua raaka-aineesta aina valmiiksi tuotteeksi. Organic Blended -standardin voi saada tuote, jonka valmistuksessa on käytetty vähintään 5 % luomumateriaalia ja jonka alkuperä voidaan jäljittää.

Lue lisää

GLOBAL RECYCLED STANDARD – GRS

RCS-standardi valvoo, että tuotteiden valmistukseen käytetty kierrätysmateriaali on oikeasti kierrätettyä. Raaka-aineiden alkuperän lisäksi standardin saadakseen tuotteen valmistavassa tuotantolaitoksessa on oltava hyvät työskentelyolosuhteet ja valmistusprosessissa on minimoitava kemialliset haittavaikutukset sekä ympäristövaikutukset. GRS huomioi tuotteen valmistuksen lisäksi edelliset tekijät myös tuotteen kuljetuksessa ja varastoinnissa.

Lue lisää

Tarkemmat tiedot

Mitat36 × 39 cm (senttimetri)
Materiaali

60 % kierrätettyä luomupuuvillaa + 40 % kierrätettyä polyesteria. Kassi on tukeva, kankaan paino 215 grammaa per neliömetri.

Valmistus

Kangaskassi on valmistettu Intiassa, painatus on tehty Suomessa

Printtisuunnittelu

Otto Joutsenlahti / Toimisto 23

Toimitus

Kirjepostina Manner-Suomeen

Toimituskulut

3,20€

Koko

one size

Kangaskassin syntytarina

Toimisto 23